Уролог і хірург Марк Гадзіян попередив, що пристрасть до таких ласощів як молочний шоколад може сприяти появі каменів у нирках.
Лікар Гадзіян повідомив, що виробники молочного шоколаду часто додають до передбаченого складом сухого молока добавку під назвою меламін, публікує Жіночий світ.
За словами медика, багато досліджень показали, що фрагменти меламіну можуть перебувати в камінцях, що витягують з нирок. Фахівець зазначив, що постійне вживання цієї харчової добавки може спровокувати розвиток серйозних проблем із нирками. Про це він розповів у своєму Telegram-каналі.
«Саме по собі вживання шоколаду збільшує рівень жирів у крові та підвищує рівень кальцію та оксалатів у сечі. Надлишок останніх провокує розвиток сечокам’яної хвороби», – поінформував уролог Марк Гадзіян.
Лікар додав, що молочний шоколад також значно шкодить зубній емалі та підвищує ризик карієсу. Інший мінус, пов’язаний із вживанням шоколаду: ці ласощі можуть стати причиною головного болю, проблем зі сном. У ньому міститься кофеїн, що є стимулятором і тригером мігрені, а також фінілетиламін, який здатний викликати звуження судин і, як наслідок, біль голови.
фото: з відкритих джерел