Якщо ви любите вживати трав’яні чаї, то важливо знати про 6 правил їх правильного заварювання, щоб максимально зберегти корисні властивості напою.
По-перше, не можна використовувати металевий, алюмінієвий або пластиковий посуд, краще надавати перевагу склу, емалі, фаянсу чи кераміці. По-друге, не варто повторно заварювати трави, адже вони вже втратили свої корисні речовини.
Експерти радять також правильно підготувати заварювальний чайник, нагрівши його окропом, перед тим як заливати туди трав’яну суміш. Самі трави потрібно заливати гарячою, але не окропленою водою, температура якої не має перевищувати 90-92°С.
Напій потребує настоювання протягом 5-12 хвилин, а якщо у ньому є коріння чи стебла, то час настоювання збільшується до 20-25 хвилин. Крім того, дуже важливо накривати чайник щільною тканиною, щоб зберегти всі корисні речовини.
фото з відкритих джерел