Американські вчені довели: якісний шоколад запобігає утворенню тромбів та містить більше антиоксидантів, ніж червоне вино. Дізнайтеся про користь для здоров’я.
Ключові слова: корисні властивості шоколаду, профілактика інфаркту, профілактика інсульту, антиоксиданти в шоколаді, здоров’я серця, корисні солодощі, лікувальні властивості шоколаду, серцево-судинна система, природні антиоксиданти
Новина:
Американські вчені зробили відкриття, яке порадує любителів солодкого: якісний шоколад може стати ефективним засобом профілактики серцево-судинних захворювань. Дослідження підтверджують, що цей смачний продукт активно перешкоджає утворенню тромбів.
Згідно з науковими даними, всього 40 грамів якісного шоколаду містять більше антиоксидантів, ніж келих червоного вина. Ці речовини ефективно виводять токсини з організму, зміцнюють кровоносні судини та сприяють нормалізації артеріального тиску.
Особливу цінність шоколаду надає високий вміст важливих для організму речовин. За концентрацією вітамінів групи В, вітаміну А, а також мінералів – кальцію, фосфору, калію та заліза – він перевершує такі корисні продукти, як яблука, йогурт і сир.
“Можливо, незабаром шоколад стане частиною терапевтичних протоколів, адже його профілактичні властивості науково доведені”, – відзначають дослідники. Важливою перевагою є доступність цього природного засобу для всіх вікових категорій – від дітей до людей похилого віку.
Проте варто пам’ятати, що корисні властивості притаманні саме якісному шоколаду з високим вмістом какао. Для отримання оздоровчого ефекту достатньо вживати помірну кількість продукту щодня.
фото з відкритих джерел
Днепр сейчас, Підгородне, Украина сегодня, антиоксиданти в шоколаді, здоров'я серця, корисні властивості шоколаду, корисні солодощі, лікувальні властивості шоколаду, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, природні антиоксиданти, профілактика інсульту, профілактика інфаркту, серцево-судинна система