Новий 2025 рік принесе суттєві зміни у святкове меню українців. Кулінарні експерти прогнозують значний вплив світових гастрономічних тенденцій на традиційний новорічний стіл.
Sustainable Food як головний тренд Екологічно чиста їжа з локальних інгредієнтів стане основою святкового меню. Запечена гарбузова запіканка з козячим сиром та картопляний терин із сезонними травами відображатимуть цю тенденцію.
Сучасне прочитання класики Традиційні салати отримають нове життя: Олів’є з кіноа та авокадо, “Оселедець під шубою” у форматі ролів з йогуртовою заправкою.
Близькосхідні мотиви Східні страви прикрасять новорічні столи: кебаби, плов із шафраном та хумус із різноманітними добавками стануть популярними опціями святкового меню.
Веганський тренд Рослинні альтернативи займуть почесне місце на святі: веганські сирні тарілки, салати з тофу та гарячі закуски з грибів і сочевиці.
Інтерактивне частування Новинкою стануть страви, які гості зможуть доповнювати самостійно: тапас-бари, фонтани з соусами та сети для приготування міні-такос.
Інноваційні десерти У тренді будуть незвичайні смакові комбінації: торти з тропічними фруктами, матча-морозиво та десерти з пікантними нотками.
Авторські напої Коктейльна карта здивує локальними інгредієнтами: безалкогольні пунші, білий глінтвейн та коктейлі з місцевими травами.
Експерти підкреслюють: новорічний стіл 2025 поєднає екологічність, інновації та традиції. Господиням радять починати експериментувати заздалегідь, щоб створити незабутнє святкове меню.
фото з відкритих джерел