Будьте обережні: на Дніпропетровщині стартував сезон бурульок

Будьте обережні: на Дніпропетровщині стартував сезон бурульок

11 Лютого 2020 Новини, Регіон

У Дніпропетровській області – сезон бурульок. Ходити повз будинків подекуди стало небезпечно. Тож перехожим слід бути особливо пильними. Як уберегтися від бурульки, нагадали в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОДА.

«У «сезон бурульок» слід приділяти особливу увагу власній безпеці. Головне – не ходити близько до будівель та не паркувати біля них авто. Якщо все ж таки травмувалися від бурульки чи побачили перехожего, що постраждав, негайно викликайте «швидку». Існує висока ймовірність струсу головного мозку», – зазначили в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОДА.

Аби уберегтися від травмування бурулькою, фахівці радять дотримуватися простих правил. Найперше – пересуватися уздовж будівель на відстані, не меншій за 1,5 м. Бути особливо пильними поблизу найнебезпечніших місць: ґанків, балконів, водостоків. Уздовж цих ділянок слід рухатися якомога швидше. При підозрілому шумі зверху – відразу відбігти від будівлі або, навпаки, впритул притиснутися до стіни.

Про правила безпеки слід обов’язково розповісти дітям. А ще – слідкувати за малечею під час прогулянок, додали в управлінні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору