Чому небезпечно довго лежати в гарячій ванні

ванная

Чому небезпечно довго лежати в гарячій ванні

11 Січня 2021 Корисно, Новини

Найбюджетніший спосіб «прийти в себе» і розслабитися – це прийняти гарячу ванну. Вода допомагає зняти втому і позбутися від тривожних думок. Правда, лікарі все частіше радять відмовитися від тривалого лежання в ній, пише “Жіночий світ”.

Навантаження на серце

Гарячі ванни категорично протипоказані людям з серцево-судинними захворюваннями. Правда, навантаження на серце настільки велике, що дотримуватися правил доведеться не тільки людям з відхиленнями. Приймати гарячу ванну можна не частіше одного разу на тиждень і не довше 10 хвилин. Під час процедури не можна занурюватися в воду по плечі. Краще погрітися в положенні сидячи, а опускатися під воду, коли вода охолоне.

Тиск

Існує думка, що ванна може наповнити енергією, оскільки розширює судини. Однак відбувається так далеко не завжди. Тиск може як підвищитися, так і знизитися. У такому випадку людина може почати відчувати запаморочення, нудоту і в якийсь момент просто втратити свідомість, що досить небезпечно.

Безпліддя

Гаряча ванна сприяє жіночому і чоловічому безпліддю. Сперматозоїди погано переносять високі температури і гинуть, також можуть розвинутися хвороби яєчок. У випадку з жінками, висока температура порушує кровообіг у статевих органах, що ускладнює прикріплення яйцеклітини до матки. Гарячі ванни протипоказані вагітним жінкам, а також при циститі та інших хворобах сечостатевої системи.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору