ДніпрОДА виділила землю під будівництво злітно-посадкової смуги нового аеропорту

ДніпрОДА виділила землю під будівництво злітно-посадкової смуги нового аеропорту

28 Травня 2020 Новини, Офіційно

Облдержадміністрація передала майже 198 га землі у постійне користування державному підприємству  «Фінінпро».  Це 17 ділянок у Дніпровському районі. Вже у 2020 році там розгорнеться масштабне будівництво злітно-посадкової смуги нового аеропорту, повідомив голова ОДА Олександр Бондаренко.

«Продовжуємо роботу над проєктом будівництва аеропорту на Дніпропетровщині. Важливий етап – землевідведення. ДніпрОДА вже передала 17 земельних ділянок ДП «Фінінпро». Це підпорядковане  Мінінфраструктури підприємство, яке розпоряджається коштами на злітно-посадкову смугу», – розповів Олександр Бондаренко.

Ділянки  площею майже 198 га на території Новоолександрівської сільради – найбільша частина майбутнього будівельного майданчика. Ще понад 10 ділянок належать Дніпровській РДА та приватним господарям. Нині також готують документи на передачу цієї землі «Фінінпро».

«На цій території зведуть злітно-посадкову смугу та допоміжну інфраструктуру. Всі документи на землю мають бути готові у найкоротші строки. Аби щойно завершиться проєктування, будівельники могли стати до роботи», – додав очільник області.

Міжнародний аеропорт на Дніпропетровщині збудують на умовах державно-приватного партнерства. Злітно-посадкову смугу довжиною 3200 м, з сучасною навігаційною та світлосигнальною системами, зведуть коштом держави. За новий міжнародний термінал та VIP-термінал у єдиному комплексі відповідає інвестор – українська промислово-фінансова група DCH.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору