Гарбузяники – це найпростіше і найсмачніше блюдо, яке можна приготувати з гарбуза. Ці золотисті деруни виходять ніжними всередині та хрусткими ззовні, а готуються всього за 20 хвилин. Ідеальний варіант для сніданку, обіду або легкої вечері.
Інгредієнти на 5 порцій
- гарбуз – 1 кг
- яйця курячі – 4 шт.
- борошно пшеничне – 8 ст. л.
- сіль – 7 г
- перець чорний мелений – 2 г
- орегано сушене – 1 г
Покрокове приготування
Крок 1. Підготовка гарбуза
Гарбуз ретельно помийте, почистіть від шкірки за допомогою овочечистки або ножа. Розріжте навпіл і приберіть насіння ложкою. М’якоть гарбуза натріть на крупній тертці. Якщо гарбуз дуже соковитий і виділяє багато рідини, злегка відтисніть її, щоб тісто не було занадто рідким.
Крок 2. Приготування тіста
До натертого гарбуза вбийте чотири яйця. Додайте сіль, чорний мелений перець і сушене орегано за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідності.
Додайте борошно частинами (по 2-3 столові ложки), кожного разу перемішуючи. Це дозволить контролювати консистенцію тіста – воно має бути досить густим, щоб тримати форму деруників, але не занадто щільним. Готове тісто повинно нагадувати густу сметану.
Крок 3. Смаження гарбузяників
На сковороді розігрійте достатню кількість рослинної олії на середньому вогні. Викладайте тісто столовою ложкою, формуючи невеликі круглі деруни. Не робіть їх занадто товстими – оптимальна товщина 1-1,5 см.
Смажте гарбузяники з обох боків до золотистої скоринки, по 2-3 хвилини з кожного боку. Готові деруни викладайте на паперові рушники, щоб зняти зайву олію.
Як подавати
Гарбузяники найсмачніші гарячими, одразу зі сковороди. Подавайте їх зі сметаною, грецьким йогуртом або часниковим соусом. Також чудово підходить медово-гірчичний соус або просто свіжа зелень.
Страва відмінно поєднується з овочевими салатами, може бути гарніром до м’яса або самостійною стравою для вегетаріанського меню.
Корисні поради
Для більш пікантного смаку можна додати подрібнений часник або цибулю до тіста. Якщо любите солодкі варіанти, замість спецій додайте трохи цукру та кориці – вийдуть чудові десертні гарбузяники.
Якщо тісто виходить занадто рідким, додайте ще трохи борошна. Якщо занадто густим – додайте одне яйце або 2-3 столові ложки молока.
Гарбузяники можна заморозити після смаження і підігрівати за потреби – зручний варіант для швидкого перекусу.
Юлія Приходько,
фото з відкритих джерел
Днепр сейчас, Підгородне, Підгороднє, Украина сегодня, Юлія Приходько, вегетаріанська страва, гарбуз рецепти, гарбузові деруни, гарбузяники, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, овочеві деруни, орегано, прості деруни, рецепт гарбузяників, смажені гарбузяники, страви з гарбуза, швидкий сніданок, як приготувати гарбузяники
