Гуцульська овеча бриндзя отримала позначку географічного зазначення

Гуцульська овеча бриндзя отримала позначку географічного зазначення

10 Грудня 2019 Новини, Україна

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України зареєструвало перший товар – «гуцульську овечу бриндзю», – який має позначку географічного зазначення, повідомляє 24 канал.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

«Гуцульська овеча бриндзя» відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визначення в ЄС, йдеться на інформаційно-аналітичному порталі агропромислового комплексу України.

Заявку на реєстрацію географічного зазначення було подано громадською спілкою «Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів» до Мінекономіки ще 19 грудня 2018 року.

географічне значення гуцульська овеча бринза
Фото: Інформаційно-аналітичний портал агропромислового комплексу України

Географічне зазначення – це назва продукту, який виробляється на конкретній території. Наприклад: коньяк, шампанське, сир фета та інше. В Україні такими зазначеннями можуть стати також мелітопольські черешні.

Зауважимо, що в Україні діє закон, який дозволяє запроваджувати власні географічні зазначення. Зеленський підписав його 9 жовтня 2019 року.

«Гуцульська овеча бриндзя» – це сир, що виготовляється з овечого молока на полонинах Карпат в регіоні Івано-Франківської, Закарпатської та частково Чернівецької областей.

Традиції виготовлення продукту беруть свій початок ще з 15 століття.

головне фото: agronews

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху