Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України зареєструвало перший товар – «гуцульську овечу бриндзю», – який має позначку географічного зазначення, повідомляє 24 канал.
«Гуцульська овеча бриндзя» відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визначення в ЄС, йдеться на інформаційно-аналітичному порталі агропромислового комплексу України.
Заявку на реєстрацію географічного зазначення було подано громадською спілкою «Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів» до Мінекономіки ще 19 грудня 2018 року.
Фото: Інформаційно-аналітичний портал агропромислового комплексу України
Географічне зазначення – це назва продукту, який виробляється на конкретній території. Наприклад: коньяк, шампанське, сир фета та інше. В Україні такими зазначеннями можуть стати також мелітопольські черешні.
Зауважимо, що в Україні діє закон, який дозволяє запроваджувати власні географічні зазначення. Зеленський підписав його 9 жовтня 2019 року.
«Гуцульська овеча бриндзя» – це сир, що виготовляється з овечого молока на полонинах Карпат в регіоні Івано-Франківської, Закарпатської та частково Чернівецької областей.
Традиції виготовлення продукту беруть свій початок ще з 15 століття.
головне фото: agronews