Шкода сиру для нирок обумовлена високим вмістом білка, який дуже навантажує органи видільної системи, повідомляє “Країна здоров’я“.
Набряки. Деякі люди скаржаться на набрякання обличчя і рук після вживання сиру. Таке трапляється у тих, хто їсть мало солі або вуглеводів. Якщо це про вас, то краще не пробувати кисломолочку. У сирі багато натрію, який затримує воду і викликає набряки.
Гастрит. Людям з підвищеною кислотністю шлунка краще не їсти сир, особливо жирний і домашній. У продукті багато молочної кислоти, яка подразнює і без того пошкоджену слизову оболонку шлунка. Також кислий і жирний сир не варто їсти людям, у яких часто буває печія.
Однак людям з гастритом не зашкодить невелика порція нежирного сиру. Також їм можна їсти маложирний сир після термічної обробки, наприклад, у вигляді сирної запіканки.
Алергія на лактозу. Очевидно, що сир не можна їсти людям, які не перетравлюють лактозу. Серед українців вроджена непереносимість лактози зустрічається приблизно у 20% людей, але набагато частіше розвивається з віком. Якщо ви помітили, що після порції сиру обличчя червоніє або покривається висипаннями – краще відмовитися від продукту. Він не принесе вам користі.
фото з відкритих джерел