Кориця та мед – ліки від багатьох недуг

мед

Кориця та мед – ліки від багатьох недуг

8 Січня 2022 Корисно, Новини

Мед і кориця – при цих словах нам чується аромат східних пряних спецій та дзижчання бджіл. Ці два компоненти здавна також відомі як речовини, що надають позитивний вплив на здоров’я людини.

Батьківщина кориці – Шрі Ланка, до її складу входять харчові волокна, дубильні речовини та смола. Кориця містить багато кальцію, а особливий запах надають ефірні олії, повідомляє “Жіночий світ”.

Мед, справжній природний антибіотик, давно відомий нам як загальновизнаний засіб лікування застуди, боротьби з противірусними захворюваннями, при хворобах суглобів, шкіри та інших.

Поєднання цих двох компонентів є чудовими ліками від різних захворювань.

1.Поліпшення процесу травлення

Якщо розмолоти корицю в пудру і посипати на дві столові ложки меду – покращаться процеси перетравлення їжі, знизиться кислотність, а також можна підлікувати запальні процеси – гастрити, виразки.

2. Серцево-судинні захворювання

Суміш меду з корицею благотворно впливає стан кровоносних судин. Вона зміцнює стінки судин, підвищуючи їх еластичність, знижує рівень холестерину, що дозволяє знизити ризик інфарктів та інсультів.

Для зниження холестерину змішайте 2 столові ложки меду з 3 чайними ложками кориці та 2 склянками теплої води. Приймайте потроху 3 десь у день.

3. Омолоджуючі властивості меду та кориці

Прийом меду з корицею сприяє збереженню активності та молодості на тривалий час. А якщо приготувати суміш із рівних пропорцій меду та кориці, це позитивно вплине на імунітет, концентрацію та пам’ять.

А ось покращити всі показники, підвищити імунітет і підняти тонус допоможе суміш із половини столової ложки меду, розмішаного у склянці води з додаванням кориці. Таку суміш потрібно пити вранці натще.

4. Зняття болю при артриті

Людям страждаючим артритом необхідно приймати 2 столові ложки меду та 1 чайну ложку кориці, розмішані в 1 склянці теплої води. Такий коктейль не тільки прибере болючі відчуття, але й вилікує навіть занедбані стани. Дослідження, проведене вченими з Копенгагенського, показало, що в результаті регулярного прийому цього напою 45 відсотків пацієнтів, які брали участь у експерименті, відчули зниження болю вже через 1 тиждень.

5. Лікування застуди

Для лікування від застуди достатньо буде змішати 1 столову ложку теплого меду та 1/3 чайної ложки кориці та приймати 3 рази на день. Така суміш чудово допомагає при лікуванні кашлю.

6. Для профілактики грипу

Заваріть 1/3 чайної ложки кориці у склянці окропу, додайте меду та трохи чорного перцю. Приймайте кожні 3-4 години по 1 столовій ложці.

7. Лікування шкірних захворювань

Необхідно змішати в рівних пропорціях корицю та мед та змащувати уражені місця. Така суміш успішно лікує грибкові інфекції та екзему.

8. Зняття сверблячки та запалення при укусах комах

Суміш з 1 чайної ложки кориці, 1 частиною меду та 2 частинами води зніме запалення та свербіння від укусів комах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору