Хороший сніданок має задовольняти три ключові вимоги. Він має бути максимально поживним, в ідеалі таким, що втамовує голод на 4-6 годин. Зазвичай це 30% від добової норми калорій, повідомляє “Країна здоров’я“.
Медики розповіли, що найкраще їсти вранці, щоб довго залишатися ситим і не нашкодити здоров’ю.
Дуже бажано, щоб сніданок містив усі поживні речовини – білки, жири, повільні вуглеводи. І, звичайно, він повинен бути швидким у приготуванні або приготованим заздалегідь.
Що можна їсти вранці з вуглеводів?
Будь-які крупи тривалого варіння. Цільнозерновий чи інший корисний варіант хліба. А також макарони із твердих сортів пшениці або цільнозернові. Отримані калорії встигнуть витратитися протягом дня.
Бобові, але після них особливо важливо протягом дня пити достатньо води.
Що краще їсти вранці з білків?
На сніданок краще вибирати білково-жирні продукти. Горіхи, жирна риба, сир твердий і домашній, субпродукти, яйця – все це містить достатню кількість білків.
Нежирніші джерела білка краще залишати на вечерю. Це стосується нежирної риби, курки та індички.