Якщо правильно пити каву, можна домогтися підвищення концентрації, припливу бадьорості і навіть спалювання жиру. Переважно вживати напій при мінімально низьких показниках рівня кортизолу. У низькій кількості зазначений “гормон стресу” виробляється з 9 і до 11 години ранку, коли оптимально випити чашку кави, повідомляє “Країна здоров’я“.
Крім того, відповідними експерти називають відрізки з 12 до 13 годин, і з 17:30 до 18:30. Тривалість дії кофеїну знаходиться в межах чотирьох годин. Наявна в напої хлорогенова кислота допомагає спалювати жир, тому корисно перед розпиванням кави зайнятися спортом.
Відмовитися від прийому напою краще вранці і перед сном. Після пробудження організм людини відчуває потребу в рідині, запаси якої слід оперативно поповнити. Але кава відрізняється сечогінним ефектом, тому лише погіршить самопочуття. Негативний ефект на шлунок надає і випитий натщесерце напій.
Пити каву на ніч теж не слід, адже там міститься кофеїн, що стимулює роботу мозку. Випиваючи чашку перед сном, людина все ще може легко заснути. Однак його мозок продовжить “проявляти активність” навіть в цей період, що помітно відбивається на якості нічного відпочинку.
фото з відкритих джерел