У Кам’янському після модернізації запрацював навчально-практичний центр «Майстерня Смаків». Тут готуватимуть майбутніх кухарів, кондитерів і майстрів ресторанного обслуговування.
Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
На урочисте відкриття завітали заступник Міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній, керівники навчальних закладів та представники бізнесу. Для гостей провели майстер-класи з приготування страв шкільного харчування, а також дегустацію в оновленому навчальному ресторані.
«Сучасна професійна освіта – це якість, практика і кар’єрні можливості. Відкриття такої майстерні – важливий крок до підготовки висококваліфікованих фахівців гастрономічної сфери», – зазначив Дмитро Завгородній.
Новий кулінарний хаб оснащено сучасним обладнанням: пароконвекційними печами, індукційною плитою, електричною пекарською шафою, мультифункціональною кулінарною системою. Також є гриль, овочерізки, міксер, м’ясорубка, тістоміс та інші професійні прилади.
Як повідомила начальниця управління департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Любов Кравченко, модернізація центру дозволить покращити підготовку кухарів, а також підвищення кваліфікації працівників їдалень. Лише за 2024–2025 рік навчання тут пройшли понад 500 людей.
Крім того, на базі закладу акредитований перший в Україні кваліфікаційний центр з професії «Кухар закладу освіти», де можна підтвердити навички та отримати сертифікат.