Мікробіолог і бактеріолог Оксана Вольська розповіла про безпечні терміни зберігання новорічних страв та поділилася порадами щодо їх правильного зберігання.
За словами експерта, найбільшу небезпеку становлять салати з майонезом і сметаною, рибні страви та солодощі з кремом і яйцями. Щоб уникнути харчових отруєнь, Вольська рекомендує відмовитися від “культу їжі” на новорічні свята та надати перевагу легким закускам і фруктам.
Особливу увагу експерт приділила популярному салату олів’є. Після заправки його можна зберігати не більше 4 годин. Без заправки термін зберігання збільшується до 40 годин, але за умови відсутності огірків і цибулі, які слід додавати безпосередньо перед вживанням.
Для безпечного споживання салатів Вольська радить:
- запікати овочі у фользі
- зберігати інгредієнти в окремих контейнерах
- змішувати та заправляти салат безпосередньо перед подачею
- не зберігати залишки заправленого салату
Дотримання цих простих правил допоможе зберегти свіжість новорічних страв та уникнути проблем зі здоров’ям під час святкування.
фото з відкритих джерел
Днепр сейчас, Підгородне, Украина сегодня, безпека їжі, зберігання святкової їжі, новини, новини Підгородне, новорічне меню, новорічні страви, новости Днепра, новости Украины, новости области, олів'є зберігання, поради експерта, правила зберігання салатів, святкові салати, термін зберігання салатів, термін придатності олів'є