Олів’є на Різдво: експерт розповіла про безпечні терміни зберігання святкових страв

новогодний стол

Олів’є на Різдво: експерт розповіла про безпечні терміни зберігання святкових страв

3 Січня 2025 Здоров’я, Новини

Мікробіолог і бактеріолог Оксана Вольська розповіла про безпечні терміни зберігання новорічних страв та поділилася порадами щодо їх правильного зберігання.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

За словами експерта, найбільшу небезпеку становлять салати з майонезом і сметаною, рибні страви та солодощі з кремом і яйцями. Щоб уникнути харчових отруєнь, Вольська рекомендує відмовитися від “культу їжі” на новорічні свята та надати перевагу легким закускам і фруктам.

Особливу увагу експерт приділила популярному салату олів’є. Після заправки його можна зберігати не більше 4 годин. Без заправки термін зберігання збільшується до 40 годин, але за умови відсутності огірків і цибулі, які слід додавати безпосередньо перед вживанням.

Для безпечного споживання салатів Вольська радить:

  • запікати овочі у фользі
  • зберігати інгредієнти в окремих контейнерах
  • змішувати та заправляти салат безпосередньо перед подачею
  • не зберігати залишки заправленого салату

Дотримання цих простих правил допоможе зберегти свіжість новорічних страв та уникнути проблем зі здоров’ям під час святкування.

фото з відкритих джерел

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху