Оригінальний салат із рибними консервами та солоною соломкою

Салат з сардин і соломкою: простий рецепт

Оригінальний салат із рибними консервами та солоною соломкою

28 Жовтня 2025 Корисно, Новини

Салат із сардин із солоною соломкою – оригінальна страва, яка поєднує рибні консерви, хрустку соломку та овочі. Цей простий і швидкий рецепт ідеально підходить для святкового столу або звичайного сімейного обіду.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Готується всього за 30 хвилин.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • сардини в олії – 120 г
  • цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яйця курячі – 2 шт.
  • солона соломка – 100 г
  • майонез – 100 г
  • олія соняшникова – 20 мл

Приготування:

Крок 1. Готуємо соломку

Солону соломку подрібніть на менші шматочки. Залийте половиною майонезу (50 г), ретельно перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб соломка розм’якла. Це важливий крок – соломка повинна набрати вологи та стати м’якшою, але зберегти легку хрусткість.

Крок 2. Готуємо інгредієнти

Яйця зваріть круто (близько 10 хвилин після закипання води), охолодіть під холодною водою, почистіть і натріть на грубій тертці.

Цибулю і моркву почистіть та помийте. Цибулю подрібніть кубиком, моркву натріть на грубій тертці.

У розігрітій сковороді з олією спасеруйте овочі до золотистого кольору, близько 5-7 хвилин. Цибуля повинна стати м’якою та трохи карамелізуватися, а морква – набути приємного аромату.

Крок 3. Збираємо салат

Сардини виймите з банки, злегка відціджуючи зайву олію. Розімніть виделкою до консистенції паштету.

У великій мисці з’єднайте подрібнені сардини, розм’яклу соломку з майонезом, тертні яйця та пасеровані овочі. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Заправте салат рештою майонезу (50 г) і ще раз добре перемішайте до однорідності.

Подача:

Салат можна подавати одразу після приготування або охолодити в холодильнику 15-20 хвилин. Прикрасьте свіжою зеленню – кропом або петрушкою. Ідеально поєднується з білим хлібом або крекерами.

Корисні поради:

  • Замість сардин можна використати шпроти або тунець
  • Для менш калорійного варіанту замініть частину майонезу грецьким йогуртом
  • Салат можна подавати у тарталетках або як намазку на тости
  • Зберігати готовий салат можна в холодильнику не більше доби

Приємного апетиту!

Анастасія Ковальчук,
фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху