Експерти розповіли про те, на що слід звертати увагу при заварюванні чаю. За їх словами потрібно слідувати інструкції виробників, які рекомендують заливати чайне листя або трав’яний збір тільки окропом. Зазвичай така позначка є на упаковці, повідомляє ukrhealth.net.
Навіть в найдорожчому напої можуть бути присутніми небезпечні мікроби, оскільки чай є натуральним продуктом.
Читайте також: Чай з шипшини — унікальний лікувальний засіб
Це можуть бути бактерії, дріжджі або цвіль. У гіршому випадку, чай може містити патогени, наприклад, сальмонелу. Тому рекомендується заливати чай окропом і залишати його заварюватися на п’ять хвилин.
– Кипляча вода вбиває небажані мікроби, – пояснили фахівці.
Фахівці радять з обережністю користуватися диспенсерами для нагріву води, так як деякі з них мають обмеження до 85 градусів, а цього недостатньо для знищення мікроорганізмів.
Чай, який настоювався протягом декількох годин, пити не слід. Ніякої користі такий напій не принесе.
Чай, що простояв добу, не тільки втрачає вітаміни, але через високий вміст протеїну і цукрів стає ідеальним живильним середовищем для бактерій.
Читайте також: Коли небезпечно вживати чорний чай?
Медики нагадують: як би не був корисний чай, не варто забувати про помірність. Надмірне вживання цього напою означає підвищене навантаження на серце і нирки. Міцний чай призводить до порушення головного мозку, безсоння, прискореного серцебиття, частого сечовипускання. Кофеїн у великих дозах сприяє виникненню деяких захворювань.