Здорова дієта є одним з найважливіших факторів у зниженні рівня холестерину в крові. Лікарі назвали кілька продуктів, здатних нормалізувати ці показники і захистити серце від важких наслідків, повідомляє “Країна здоров’я“.
Вівсянка і продукти з високим вмістом клітковини
Вівсянка містить розчинну клітковину, яка знижує рівень ліпопротеїну низької щільності – так званого “поганого холестерину”. Також вона зменшує всмоктування холестерину в кровотік. Розчинна клітковина міститься в таких продуктах, як квасоля, брюссельська капуста, яблука і груші.
Мигдаль та інші горіхи
Вживання деревних горіхів сприяє нормалізації рівня холестерину в крові. Зокрема, вчені встановили, що за допомогою дієти з додаванням волоських горіхів можна знизити ризик серцевих захворювань у людей з серцевим нападом в анамнезі. Всі горіхи висококалорійні, тому їх можна додавати в салат або вживати в якості закуски.
Авокадо
Цей фрукт є багатим джерелом поживних речовин, в тому числі мононенасичених жирних кислот. Дослідження показують, що щоденне вживання авокадо позитивно позначається на серці і покращує рівень “поганого холестерину” в крові.
Сироватковий протеїн
Цей вид протеїну міститься в молочних продуктах. Сироватковий протеїн нормалізує як рівень “поганого холестерину”, так і загальні показники холестерину, а також повертає в норму артеріальний тиск. Протеїн в порошку можна придбати в магазинах спортивного харчування і деяких продуктових магазинах.
фото з відкритих джерел