На сніданок багато хто віддає перевагу яєчні, бутербродам, каші або сирникам. Ці страви є простими в приготуванні, але досить поживними – для того, щоб наситити організм з ранку. Стало відомо, який з продуктів для популярної ранкової їжі вважають справжнім засобом для довголіття.
Як пише “Жіночий світ”, мова йде про кисломолочний сир. Цей кисломолочний продукт є не тільки основою для запіканок або сирників на сніданок, але і окремою стравою. Фахівці назвали його головні переваги.
Зміцнює кістки
Велика кількість кальцію допомагає сиру зберігати лідируючі позиції в списку обов’язкових для здоров’я кісток продуктів. Він також є джерелом фосфору. Обидва мінерали складають гідроксиапатит. Він, в свою чергу, сприяє щільності кісткової тканини. Кілька досліджень показали, що нестача кальцію і фосфору може бути небезпечним для здоров’я кісток.
Допомагає травній системі
Кальцій в сирі, за словами експертів, може зменшити печію і запобігти розлад шлунка. Крім того, сир є одним з найкращих джерел пробіотиків, який, як відомо, покращує травлення та запобігає іншим пов’язаним проблемам, таким як запор та синдром роздратованого кишечника.
Знижує ризик серцевих захворювань
Сир містить вітамін В12, який, за даними медиків, знижує надлишковий рівень гомоцистеїну. Підвищений рівень гомоцистеїну може викликати проблеми з серцем і ряд інших неврологічних проблем. Однак фахівці рекомендують віддавати перевагу нежирному сиру – такий продукт також здатний благотворно впливати на здоров’я серця.
Підтримує імунітет
Хоча досліджень на цю тему вкрай мало, кажуть лікарі, деякі вчені пов’язують імуностимулюючі властивості кисломолочного сиру з вмістом в ньому магнію. Магній активує різні ферменти організму і підтримує імунітет.
Стримує ознаки старіння
За словами експертів, сир здатний стримувати ознаки старіння: підвищити здоров’я шкіри і волосся. Сир є джерелом селену, який, в свою чергу, бореться з лущиться шкірою і лупою. Крім того, благотворно впливають на стан шкіри вітамін Е та інші антиоксиданти в кисломолочному продукті. Фахівці відзначають, що кисломолочний сир є і хорошим джерелом проліну, сприяючи виробленню колагену.