Що має бути на столі та як правильно зустріти Новий рік

Новий рік

Що має бути на столі та як правильно зустріти Новий рік

30 Грудня 2022 Новини, Україна

До Нового року залишилось зовсім мало, тож саме час почати планувати підготовку до свята. В чому зустрічати, що повинно бути на столі, аби господар прийдешнього року залишився задоволеним та які існують прикмети – розбирались наші журналісти.

ГОЛОВНІ КОЛЬОРИ

Господар 2023 року – Чорний водяний кролик, дехто називає його зайцем або котом. Усі ці назви правильні, бо у китайській мові таких тваринок позначають одним ієрогліфом. Головними кольорами кролика є чорний та всі відтінки синього – від темно-фіолетового до небесно-блакитного. Тож якщо бажаєте зустріти Новий рік за всіма правилами, то потрібно, аби в ніч із 31 грудня на 1 січня в одязі було багато саме цих кольорів. Також можливі відтінки ніжно-рожевого, білого, золотого та червоного. Останній не є улюбленим кольором кролика, але на Сході вважається символом достатку та щастя. Тож навіть якщо це не «колір року», все одно китайці прикрашають ним свої домівки та одягають червоні речі.

Не дуже ваблять кролика яскраві неонові кольори, а також усі відтінки жовтого та коричневого, тому від прикрас на ялинку, декору та одягу цих відтінків краще відмовитись. Також не варто використовувати анімалістичний принт та речі, що нагадують хутро, або саме хутро тих, хто зазвичай полює за цією тваринкою в лісі. Одяг, в якому будете зустрічати Новий рік, повинен бути зручним і бажано в кольорах, які подобаються кролику. Те саме стосується і декору для дому. Найкращим варіантом для столу буде біла скатертина та звичайні прибори. Кролик любить комфорт та зручність, а не яскравість та складність.

ЯЛИНКОВІ ПРИКРАСИ

Прикрасити ялинку слід теж у кольорах прийдешнього року. На новорічне дерево можна почепити кульки, бурульки та інші іграшки синіх, блакитних, червоних, золотих, білих, зелених та рожевих відтінків. Від дуже яскравих декорацій на ялинці слід відмовитись, рекомендують спеціалісти із феншую. Кролик – це та тваринка, яка полюбляє помірність в усьому, зокрема і в оздобленні.

«Прикрасити ялинку можна іграшками чорних кольорів. Це досить незвично для нашої культури, але новий господар року буде від таких кульок у захваті. Не слід боятися цього кольору. А ось прикраси теплих відтінків не треба витягати з шухляди. Родини, де є маленькі діти, можуть прикрасити ялинку іграшками, виготовленими своїми руками. Кролик – тваринка дуже сімейна, йому це неодмінно сподобається, до того ж діти будуть просто в захваті від самого процесу», – говорить спеціаліст з фен-шую Ганна Данилова. Прикрашати квартиру слід, зважаючи на ті ж правила, що і для ялинки.

ДО СМАКУ

Кролик дуже полюбляє різноманітні овочі та фрукти, тому під час приготування страв для новорічного столу потрібно це врахувати. Ідеально, аби якнайбільше страв було з додаванням моркви, капусти та зелені. Для тих, хто не може обійтись без м’яса, – бажано, щоб на столі була тільки курка. Звісно, ніякої крільчатини та страв із неї, як і зі свинини чи яловичини.

«Доречні будуть страви з риби. Також краще відмовитись від бобових, адже їх дуже не люблять кролики, бо горох чи чечевиця може стати причиною їхньої смерті. Проте як гарнір можна подавати будь-які каші: рисову, пшоняну, пшеничну. Ну і звісно – ідеально підійдуть запечені овочі. Напої – алкогольні та безалкогольні дозволено будь-які», – сказала Ганна Данилова.

З фруктів до новорічного столу можна подати груші, гранат та цитрусові. Від гострих страв та блюд із сильним ароматом краще відмовитись, адже господар нового року не переносить різких запахів.

ПРИКМЕТИ ТА НАЛАШТУВАННЯ

Окрім дотримання правил прикрашання ялинки та готування страв до Нового року, нічого не спрацює, якщо на душі сумно, а вдома – лише сварки. Насамперед, аби добре зустріти Новий рік, потрібно мати злагоду в родині і постаратись налаштуватись на святкування, адже позитивні думки та емоції надихають і додають моральних сил. Перед Новим роком бажано прибрати у будинку, і йдеться не тільки про вимиту підлогу або витертий пил, а передусім про те, що варто викинути все зайве. Це можуть бути старі речі, папери, посуд тощо. На підсвідомому рівні це дасть змогу «звільнити» місце для чогось нового, кращого. Те саме потрібно зробити і з негативними думками та образами», – говорить Ганна Данилова.

Щодо саме миття підлоги чи прання- то зробити це краще 30 грудня, а не 31-го. У новорічну ніч не можна нічого шити та пришивати. Аби весь рік у домі були гроші, потрібно перед настанням Нового року покласти до кишені купюру, або декілька, великого номіналу. Також можна прикрасити ялинку загорнутими у фольгу монетками. Для тих, хто хоче знайти в новому році кохання, ялинку потрібно прикрасити іграшками у вигляді серця. Аби у родині було благополуччя – слід у новорічну ніч запалити 7 зелених свічок.

Якщо доведеться зустрічати свято в дорозі – не варто сумувати, згідно з прикметами, вже найближчим часом людину буде очікувати романтична зустріч. А от якщо ранком 1 січня зустріти собаку – це обіцяє успіх у любовних справах. Щоб удача прийшла у дім у перші секунди Нового року, слід відкрити кватирку чи навіть вікно – тут усе залежить від людини. Той, кому дістануться останні «краплі» з пляшки шампанського, згідно з прикметами, весь рік буде щасливий та матиме везіння.

ТАМАРА БЄЛКІНА

фото із відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору