Вчені виявили що чай, якщо його випивати чимало щодня, може знизити ризик виникнення діабету 2 типу більш ніж на 15%.
Проаналізувавши два десятки наукових досліджень про вплив вживання чаю на здоров’я, вчені заявили, що цей напій може значно знизити ризик виникнення діабету 2 типу, але все залежить від того, наскільки багато чаю ви п’єте, повідомляє storinka.com.ua.
На першому етапі дослідження вчені розглянули дані 5000 дорослих, за здоров’ям яких спостерігали протягом 12 років. Близько половини з них повідомили про вживання чаю, але до кінця періоду спостереження виявили аналогічні показники діабету типу 2 як у тих, хто пив чай, так і у тих, хто не пив його.
На другому етапі дослідження вирішили проаналізувати, чи взагалі є зв’язок між вживанням чаю і діабетом. Вивчивши 19 наукових праць, вчені виявили, що вживання чаю може запобігати виникненню діабету 2 типу, якщо щодня пити багато чаю.
Так, у тих людей, які випивали від однієї до трьох чашок на день, ризик виникнення діабету знижувався на 4%, а у тих, хто пив щонайменше чотири чашки на день, ризик діабету 2 типу знижувався на 17%. Зниження ризику розвитку діабету спостерігалося навіть після обліку статі, географічного розташування та споживаного типу чаю.
Тема вимагає подальшого наукового дослідження, щоб визначити, яка саме речовина в цьому популярному напої може запобігати виникненню діабету.
Існують продукти, які вважаються найкращими друзями прихильників правильного способу життя.
Фото : з відкритих джерел