Американський стартап створив першу у світі каву, для приготування якої не потрібні кавові зерна. Компанія стверджує, що смак напою абсолютно нічим не відрізняється від оригіналу, повідомляє «Радіо Максимум».
Експерти вивчили хімічний склад різних видів кави і відтворили його ключові елементи: запах, колір, консистенцію та залишили кофеїн. Єдине, що вони вирішили прибрати – це гіркоту, яку більшість кавоманів перебивають цукром і вершками.
Кава без кавових зерен не завдає шкоди екології, як це робить традиційний напій. Попит на нього збільшується з року в рік, а це означає, що посіви зерен розширюються і шкодять навколишньому середовищу.
Читайте також: На міжнародному економічному форумі у Дніпрі презентують технологію майбутнього космічної галузі
Оцінити смак екологічної кави можна буде вже у 2020 році – вона надійде у продаж в Сіетлі, де розташовується стартап.
фото: pixabay