Томаківську школу №1 приведуть до ладу у 2020 році

Томаківську школу №1 приведуть до ладу у 2020 році

14 Листопада 2019 Новини, Суспільство

Томаківська школа №1 – порожня. Навесні там розпочали ремонт, але підрядники кинули реконструкцію «на півслові». Ззовні більша частина закладу – із модерновим яскравим фасадом, новою покрівлею. Та всередині – наче після розгрому. Знята підлога, голі стіни, на стелі – пліснява.

Учні та вчителі залишили розтрощену будівлю. А згодом звернулися до керівництва області з проханням допомогти повернутися назад. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко відгукнувся миттєво. До школи вирушила комісія від ОДА – розбиратися із ситуацією.

«Зараз наводимо лад у себе в домі. Розпочали з аудиту «недобудованих» та «недореконструйованих» соціальних об’єктів в області. Зараз складаємо перелік, які саме приводитимемо до ладу першочергово, – підкреслив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Учні й учителі Томаківської школи №1 зняли зворушливе відео про жахливу ситуацію, яка склалася у закладі. Все – через недостатнє фінансування. На ремонт була виділена ледве не десята частина коштів, потрібних за кошторисом».

Томаківська школа №1 давно благала про ремонт. Будівлі – 45 років. Дірява покрівля протікала. Звідси – вогка стеля та грибок на стінах. Тож масштабним роботам, що розпочалися навесні 2019-го, зраділи учні, вчителі, батьки. Дах замінили та утеплили, зробили й новий парапет. Разом із термомодернізацією фасаду підрядники приступили до демонтажу в приміщеннях.

Діти не могли дочекатися оновлених класів. Навіть навчатися у дві зміни в інших будівлях селища не було тягарем. Та коли ремонтників і слід пропав, не на жарт занепокоїлися.

«Наразі будівля зовсім непридатна для навчання. Навколо школи все розрите, немає ґанків. Всередині «цвітуть» стіни, підлога знята, – сказала директор Тамара Філь. – Зараз діти навчаються в інших школах допізна, а потім їх до ночі ще й розвозять по селах. Це дуже незручно для всіх. Наші сподівання – на обласне керівництво».

Шкільний колектив звернувся до обласної влади через канал Youtube. Дітлахи та дорослі із нетерпінням чекають на повернення до рідних стін і просять повернути закладу життя.

До Томаківки завітала комісія від облдержадміністрації. Зустрілися  з учителями, дітьми, батьками. Приїхали й представники місцевої влади, підрядники. Домовилися, що школу приведуть до ладу спільними зусиллями, на умовах співфінансування. Ремонтники мають скласти графік робіт і наступного року продовжити реконструкцію.

«Дуже задоволені і зустріччю, і відповіддю, яку отримали від керівництва на своє звернення. Будемо контролювати хід ремонту за графіком, аби всі роботи виконувалися у визначений термін», – підкреслила Тамара Філь.

У Томаківській школі №1 – 546 учнів. Це мешканці райцентру та 7 навколишніх сіл. Наразі вони навчаються у школі №2 селища, музичній школі та приміщенні місцевого відділу освіти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору