Кабачки з фаршем виходять набагато смачніші за голубці, дуже ніжні і смачні. Мінімум праці і смачна швидка вечеря готова! Подаємо запіканку зі сметаною і насолоджуємося, – рекомендує “Жіночий Світ”.
Складові:
- кабачки 3-4 шт
- фарш (свинина + курка) 600-700 г
- рис 80 г
- цибуля 1 шт
- петрушка, кріп пів пучка
- часник 2 зубчики
- паприка (солодка) 1/2 ч.л.
- сіль за смаком
- мелений перець за смаком
- сир (Моцарелла) 100-150 г
Для заливання:
- сметана 300 г
- кетчуп 1 ст.л.
- вода 100-150 мл
- сіль за смаком
- мелений перець за смаком
Приготування:
У мисці змішуємо:
- М’ясний фарш
- Рис, зварений до напівготовності
- Цибулину, дрібно нарізану
- Петрушку і кріп – рубані
- Часник пропущений через часникодавку
Солимо і перчимо до смаку. Можна додати дрібку паприки або гострого перцю, на ваш смак.
Фарш добре перемішуємо.
У молодих кабачків відрізаємо кінчики.
Нарізаємо кабачок не дуже товстими кільцями.
На кружечок кабачка кладемо трохи фаршу.
І складаємо кабачки рядами в форму для запікання.
Таким чином, заповнюємо всю форму гармошкою з кабачків.
Робимо сметанну заливку.
У зручній ємності змішуємо:
- сметану
- кетчуп
- Сіль і перець за смаком
- Трохи розбавляємо соус водою.
- І добре перемішуємо.
Заливаємо кабачки сметанним соусом.
Зверху посипаємо тертим сиром.
Запікаємо в розігрітій до 180ºC духовці, приблизно 1 годину 30 хвилин, до бажаної м’якості кабачків.
Форму можна накрити фольгою, а в кінці запікання зняти фольгу, щоб запіканка трохи підрум’янилася.
Запіканка з кабачків з фаршем готова!
Кабачки виходять дуже смачними і страва дуже схожа на голубці за смаком. Тільки готується набагато простіше і без метушні!
Смачного!