Ціни у Дніпрі: скільки коштує домашня паска

Ціни у Дніпрі: скільки коштує домашня паска

11 Квітня 2020 Новини, Суспільство

Сьогодні в Інтернеті можна побачити чимало варіантів пасок на замовлення. Великодню випічку готують як дніпровські ресторани  з доставкою, так і пекарі у власних домашніх пекарнях. Ціни — різні — 90 гривень за паску вагою 250 грамів, від 150 гривень — за 400 грамів, понад 350 гривень — за дизайнерську паску вагою у 600 грамів тощо. Кореспондент «Вістей» вирішила порахувати, скільки дніпрянам коштуватиме приготування домашньої паски.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Вартість усіх необхідних інгредієнтів була підрахована для однієї дріжджової та однієї сирної пасок. Приблизна вага випічки — 400 г, діаметр — 15-18 см та довжина — 12-14 см.

Для випікання однієї дріжджової паски необхідно:

молоко — 6,5 ст. л. = 2 грн, 56 коп.,

мука — 1,5 ст. = 5 грн, 10 коп.,

масло вершкове — 50 г = 12 грн, 5 коп.,

дріжджі сухі — 3 г = 5 грн.,

яйце — 1,5 шт. = 2 грн, 40 коп.,

цукор — 4  ст. л. = 1 грн, 50 коп.,

ізюм (за бажанням) — 12, 5 ст. л. = 7 грн,

ванільний цукор — за смаком = 1 грн.

Разом, вартість домашньої дріжджової паски, без урахування глазурі, складає 37 гривень 6 копійок.

Для випікання однієї сирної паски необхідно:

сир — 3,5 ст.л. = 8 грн,

яйце — 1 шт. = 1 грн. 60 коп.,

цукор — 5 ст. л. = 2 грн. 20 коп.,

мука — 7,5 ст. л. = 4 грн,

вершкове масло — 30 г = 7 грн, 50 коп.,

сода (погашена оцтом) — менше чайної ложки = 30 коп.,

ванілін — 0,5 пачки = 1 грн,

цукати (за бажанням) — 50 г = 7 грн.

Вартість сирної паски за домашнім рецептом, без урахування глазурі, складає 31 гривню 60 копійок.

До даних розрахунків також слід додати вартість прикрас та глазурі для паски.

Наприклад, різнокольорові маленькі бусинки та білкова глазур, до складу якої входять цукрова пудра, яєчний білок та трохи лимонного соку, для однієї паски коштуватиме 3 гривні 90 копійок. Якщо ми зробимо шоколадну «верхівку», тоді за перший варіант (шоколад, вершки та бусинки) ми заплатимо 9 гривень, а за другий (цукор, какао, молоко та бусинки) — 5 гривень для однієї паски.

Отже, домашня дріжджова паска з білковою глазур’ю та прикрасами обійдеться нам у 40 гривень 96 копійок. Сирна паска коштуватиме 35 гривень 50 копійок. Гарних пасочок та смачного Великодня!

МАРГАРИТА СОПІЛЬНЯК, фото pixabay

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху