Торік на підприємствах Дніпропетровщини зросло виробництво молока, сиру, йогурту та шоколаду. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА.
«Наші виробники продають свою продукцію по всій країні, постійно модернізують обладнання. Крім того, вони активно працюють над розширенням ринків збуту та експортують товари за кордон. Відтак і об’єми виробництва постійно збільшуються», – пояснили в управлінні.
Порівняно з 2018 роком, підприємства області на 13,9%збільшили виробництво сушеної і в’яленої риби. Серед лідерів шоколад у пластинах, плитках та брикетах – 29,4% росту. Виготовили на 19% більше неферментованого свіжого сиру і на 14,5% сквашеного молока та йогурту. На 3,2% більше випустили молока та вершків. На 1,1% – соняшникової олії.
Нині в області працюють більше 100 потужних переробних підприємств.