Із 23 квітня у Дніпрі заборонено виробництво та продаж кулінарної продукції, готової до споживання. Це стосується ресторанів, кафе, їдалень, закусочних, піцерій, кіосків, відділів кулінарії супермаркетів і магазинів. Виняток лише для адресної доставки, якщо працівники та замовники забезпечені засобами індивідуального захисту. Таке рішення ухвалила спеціальна комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня 22 квітня. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.
У документі також йдеться про заборону на відвідування кладовищ, крім випадків поховання, але за умови проведення ритуальних обрядів за участю не більше ніж 10 осіб і дотриманням дистанції не менш ніж 1,5 метра.
Крім цього, міська комісія вирішила звернутись до Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, аби внести зміни до дислокації КПП, розташованих на території області. Також міська комісія доручила організувати харчування співробітників, які несуть службу на КПП на в’їздах до Дніпра у період карантину.