У Дніпрі з’явиться сучасний музейний комплекс (фото)

У Дніпрі з’явиться сучасний музейний комплекс (фото)

10 Лютого 2022 Новини, Регіон

У Дніпрі влітку минулого року було презентовано проєкт нового Музею лоцманів Дніпрових порогів. При БК «Лоц-Кам’янка» вже давно діє музейна кімната, присвячена історії наших лоцманів. Тепер же йде мова про сучасну експозицію в окремій будівлі за адресою вул. Мільмана 68-Б. Наприкінці серпня 2021 року «Лоцмани» стали філіалом Музею історії Дніпра.

Музей лоцманів Дніпрових порогів

З презентації проєкту роботи над Музеєм лоцманів Дніпрових порогів минуло вже пів року. Але робота не зупинялася ні на день. Були створені тематико-експзиційні плани, тобто визначено, що ж саме буде експонуватися в музеї. Тут чимало цінних артефактів знайдуть своє місце. Уточнено проєкт майбутнього музею.

Музей лоцманів Дніпрових порогів

Музей лоцманів, так само як і Музей історії Дніпра має стати сучасним музейним комплексом. Вже відібрані найбільш вдалі ідеї щодо наповнення цифрової складової, тобто масиву майбутнього контенту.

Музей лоцманів Дніпрових порогів

Музейники активно комунікують з нащадками лоцманів та усією громадою. Багато світлин постійно друкуються на сторінці у фейсбуці (якщо ви все ще не підписані на неї — клікайте сюди).

Музей лоцманів Дніпрових порогів

Але процес створення нового музею пішов набагато далі. Наприкінці минулого року розпочалися повномасштабні роботи зі створення нового музейного комплексу. Що ж ми маємо на сьогодні:

  • зроблено кабельне розгалуження по усьому приміщенні;
  • підготовлено до заливання підлогу;
  • розпочаті роботи над покрівлею.

Музей лоцманів Дніпрових порогів

Сподіваємося, що вам, так само як і нам вже кортить побачити завершений Музей історії Лоцманів Дніпрових порогів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору