У дворах житлових масивів Дніпра фіксують порушення правил паркування

Масові штрафи в Дніпрі: понад 3 тисячі порушників паркування покарано

У дворах житлових масивів Дніпра фіксують порушення правил паркування

26 Вересня 2022 Новини, Регіон

До інспекції з питань контролю за паркуванням, єдиної гарячої лінії Дніпровської міської ради надходять численні скарги від містян щодо порушень правил паркування на житлових масивах, зокрема у дворах, на прибудинкових територіях.

За словами начальника відділу контролю за паркуванням інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Максима Джихура, найчастіші порушення, які фіксуються, — паркування на пішохідних доріжках, впритул до під’їздів житлових будинків, на клумбах, газонах. Водночас інспекція постійно проводить рейдові перевірки, а також відповідну роз’яснювальну роботу.

Під час чергової перевірки інспектори завітали на вул. Шолохова, 19.

«Мешканці неодноразово скаржилися на припарковані з порушеннями авто. Тож під час перевірки за згаданою адресою виявили дві такі машини. Одна з них перешкоджала руху спецтранспорту, тобто унеможливлювала проїзд. А інший автомобіль стояв на газоні, майже впритул до дитячого майданчика. На обидвох порушників інспектори виписали штрафи — 680 та 340 грн відповідно. Загалом при суттєвому порушенні паркування, коли автомобіль заважає проїзду спецтехніки або створює перешкоду для руху пішоходів, зокрема й осіб з інвалідністю на спеціальних засобах, пішоходів з дитячими візочками, додатково до штрафу машина може бути евакуйована на штрафмайданчик. У нинішньому випадку водій одразу з’явився після фіксації порушення. Загалом говорячи про цю локацію, то у радіусі 400 метрів від неї працюють три цілодобові стоянки. Однак деякі мешканці нехтують комфортом і безпекою інших для того, щоб зекономити на паркуванні власного автомобіля», — наголосив Максим Джихур.

Водночас голова будинку ОСББ за згаданою адресою Юрій Ковальов зазначив: «Усім місця для паркування у дворі не вистачає. Люди залишають свої машини як кому заманеться. Особливо ввечері, коли усі приїжджають додому, тут взагалі не пройти. Постійно робимо зауваження, але не усі, на жаль, реагують».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору