У Кривому Розі реконструювали парк ім. Федора Мершавцева

парк им. Федора Мершавцева

У Кривому Розі реконструювали парк ім. Федора Мершавцева

2 Квітня 2020 Новини, Регіон

Сучасна зона відпочинку з альтанками, ігровими та спортивними майданчиками, велодоріжками й унікальною для області системою відеоспостереження. У Кривому Розі реконструювали парк ім.  Федора Мершавцева. На сьогодні об’єкт вже завершений та готується до передачі у комунальну власність міста, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«Покращуємо умови життя мешканців Дніпропетровщини. Цьогоріч в області з’явиться півтора десятки нових сучасних парків, скверів та бульварів. На реалізацію архітектурних задумів із обласного бюджету виділили 200 млн грн, – зазначив очільник області Олександр Бондаренко. – Нині завершили реконструкцію парку ім.  Федора Мершавцева у Кривому  Розі. Це справжня пам’ятка садово-паркового мистецтва, яка тепер сучасна та багатофункціональна».

Через усю територію парку проклали пішохідні доріжки, облаштували сім дерев’яних спусків до води. Встановили понад сотню лавок, арт та фотозони. Для тихого комфортного відпочинку – 23 альтанки.

Парк має спортивний та дитячий майданчики. Вони пристосовані для людей з інвалідністю. На території є фонтанчики для пиття з системою фільтрації води. Окремо облаштували місця для вигулу тварин та автостоянку.

«У парку працює система відеоспостереження, аналогів якій в області немає, – розповів підрядник Олег Цуркан. – Встановлені 76 звичайних камер і чотири роботизовані, які здатні розпізнавати номери автомобілів. Кімната охоронців – з великими моніторами. Зона відпочинку обладнана системою оповіщення. Можна увімкнути музику або зробити оголошення по гучномовцю. На об’єкті облаштована кімната матері та дитини. Там – сучасний санвузол, тепла підлога, пеленальний столик, сенсорні крани».

Територію парку озеленили газонами та квітниками, висадили понад тисячу дерев.

Проєкт реалізували за рахунок державного та обласного бюджетів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору