У Музеї історії Дніпра влаштували майстер-клас із сервірування новорічного столу 19 сторіччя. Традиційні для того часу страви: пироги з м’ясом, риба, студень, качка з яблуками, солонина, медовуха, сидр, узвар.
«У 19 сторіччі на святкові заходи стіл завжди застилали білою скатертиною. У нас сьогодні вона з тафти. На столах у Катеринославі був чеський кришталь, німецькі сервізи, а також свічки. Їжа була простою: якщо годували качкою, то цілою, адже це показувало достаток господаря. Салатів, наприклад, олів’є або шуби, тоді ще не готували», – розповіла засновниця ГО «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпра» Олена Булах.
А на десерт – пряники з чаєм з самовару 19 сторіччя, який є експонатом Музею історії Дніпра. До речі, того часу святкові пряники покривали сусальним золотом для блиску.
«Музей історії Дніпра – це місце, де дійсно живе історія. Не лише через предмети, а й через різні події, інтерактиви, екскурсії, квести та такі заходи, як сьогодні», – зазначила виконувачка обов’язків директора Музею історії Дніпра Світлана Павленко.
Гостями застілля стали актори, серед яких був і Олександр Поль.