Осінь – ідеальна пора для затишних домашніх десертів. Пропонуємо вам три вишукані рецепти, які наповнять ваш дім неповторними ароматами сезону та подарують справжню насолоду.
Першим у нашій добірці йде класичний гарбузовий пиріг з прянощами. Цей десерт вирізняється ніжною текстурою та багатим смаком завдяки поєднанню гарбуза з корицею, імбиром та гвоздикою.
Другий рецепт – соковиті яблучні оладки з корицею, які стануть ідеальним доповненням до ранкової кави чи вечірнього чаювання. Цей простий у приготуванні десерт особливо сподобається дітям.
Завершує нашу добірку вишуканий французький грушевий тарт з мигдалевим кремом. Поєднання соковитих груш та ароматного мигдального крему створює справжню кулінарну симфонію.
До кожного рецепта додано детальний список інгредієнтів та покрокові інструкції з приготування.
1. Гарбузовий пиріг з прянощами
Інгредієнти:
- 500 г гарбузового пюре
- 200 г борошна
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла (розтопленого)
- 2 яйця
- 200 мл вершків
- 1 ч. л. кориці
- 1/2 ч. л. меленого імбиру
- 1/4 ч. л. меленої гвоздики
- 1/4 ч. л. мускатного горіха
- Щіпка солі
Приготування:
- Змішайте борошно з сіллю та 50 г цукру.
- Додайте розтоплене масло, 1 яйце та замісіть тісто.
- Охолодіть тісто в холодильнику 30 хвилин.
- Розкатайте тісто та викладіть у форму для випікання з бортиками.
- Змішайте гарбузове пюре, вершки, залишковий цукор, друге яйце та всі спеції.
- Добре збийте начинку до однорідності.
- Вилийте начинку на тісто.
- Випікайте при 180°C 45-50 хвилин до золотистого кольору.
2. Яблучні оладки з корицею
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 200 г борошна
- 2 яйця
- 200 мл молока
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. розпушувача
- Щіпка солі
- Олія для смаження
Приготування:
- Очистіть яблука та натріть на крупній тертці.
- Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач, корицю та сіль.
- Додайте яйця та молоко, збийте до однорідності.
- Додайте натерті яблука, перемішайте.
- Смажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору з обох боків.
- Подавайте з медом, сметаною або варенням.
3. Грушевий тарт з мигдалевим кремом
Інгредієнти для тіста:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 50 г цукру
- Щіпка солі
Інгредієнти для начинки:
- 3-4 груші
- 100 г мигдального борошна
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
- Для тіста змішайте борошно, сіль і цукор.
- Додайте холодне масло, перетріть до крихти.
- Додайте яйце, замісіть тісто та охолодіть 30 хвилин.
- Розкатайте тісто, викладіть у форму, зробіть бортики.
- Для крему змішайте мигдальне борошно, цукор і масло.
- Додайте яйця та ванільний екстракт, збийте до однорідності.
- Вилийте крем на тісто.
- Викладіть зверху тонко нарізані груші.
- Випікайте при 180°C 40-45 хвилин.
Порада: Перед подачею прикрасьте десерти збитими вершками, карамеллю або цукровою пудрою за смаком.
Смачного!
фото з відкритих джерел