Від гарбузового пирога до грушевого тарта: найкращі осінні десерти

Від гарбузового пирога до грушевого тарта: найкращі осінні десерти

6 Жовтня 2024 Корисно, Новини

Осінь – ідеальна пора для затишних домашніх десертів. Пропонуємо вам три вишукані рецепти, які наповнять ваш дім неповторними ароматами сезону та подарують справжню насолоду.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Першим у нашій добірці йде класичний гарбузовий пиріг з прянощами. Цей десерт вирізняється ніжною текстурою та багатим смаком завдяки поєднанню гарбуза з корицею, імбиром та гвоздикою.

Другий рецепт – соковиті яблучні оладки з корицею, які стануть ідеальним доповненням до ранкової кави чи вечірнього чаювання. Цей простий у приготуванні десерт особливо сподобається дітям.

Завершує нашу добірку вишуканий французький грушевий тарт з мигдалевим кремом. Поєднання соковитих груш та ароматного мигдального крему створює справжню кулінарну симфонію.

До кожного рецепта додано детальний список інгредієнтів та покрокові інструкції з приготування.

1. Гарбузовий пиріг з прянощами

Інгредієнти:

  • 500 г гарбузового пюре
  • 200 г борошна
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла (розтопленого)
  • 2 яйця
  • 200 мл вершків
  • 1 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. меленого імбиру
  • 1/4 ч. л. меленої гвоздики
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • Щіпка солі

Приготування:

  1. Змішайте борошно з сіллю та 50 г цукру.
  2. Додайте розтоплене масло, 1 яйце та замісіть тісто.
  3. Охолодіть тісто в холодильнику 30 хвилин.
  4. Розкатайте тісто та викладіть у форму для випікання з бортиками.
  5. Змішайте гарбузове пюре, вершки, залишковий цукор, друге яйце та всі спеції.
  6. Добре збийте начинку до однорідності.
  7. Вилийте начинку на тісто.
  8. Випікайте при 180°C 45-50 хвилин до золотистого кольору.

2. Яблучні оладки з корицею

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 200 мл молока
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Щіпка солі
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Очистіть яблука та натріть на крупній тертці.
  2. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач, корицю та сіль.
  3. Додайте яйця та молоко, збийте до однорідності.
  4. Додайте натерті яблука, перемішайте.
  5. Смажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору з обох боків.
  6. Подавайте з медом, сметаною або варенням.

3. Грушевий тарт з мигдалевим кремом

Інгредієнти для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • Щіпка солі

Інгредієнти для начинки:

  • 3-4 груші
  • 100 г мигдального борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. Для тіста змішайте борошно, сіль і цукор.
  2. Додайте холодне масло, перетріть до крихти.
  3. Додайте яйце, замісіть тісто та охолодіть 30 хвилин.
  4. Розкатайте тісто, викладіть у форму, зробіть бортики.
  5. Для крему змішайте мигдальне борошно, цукор і масло.
  6. Додайте яйця та ванільний екстракт, збийте до однорідності.
  7. Вилийте крем на тісто.
  8. Викладіть зверху тонко нарізані груші.
  9. Випікайте при 180°C 40-45 хвилин.

Порада: Перед подачею прикрасьте десерти збитими вершками, карамеллю або цукровою пудрою за смаком.

Смачного!

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху