Вчені з Великобританії провели дослідження, в ході якого з’ясували: за останні 20 років кількість споживаного коров’ячого молока людьми у віці від 18 до 35 років скоротилося на 30%.
Замість нього використовуються аналоги рослинного походження, а саме: соєве, мигдальне та кокосове молоко, пише Жіночий Світ.
За результатами дослідження, у цій категорії громадян спостерігається нестача вітаміну D, через що погано засвоюється кальцій. У 73% випадків це призводить до остеопорозу – підвищеної крихкості кісток і частих переломів.
Лікарі закликають молодь включати в раціон молочні продукти тваринного походження: коров’яче і козяче молоко. Якщо цього не робити, то через кілька поколінь, вважають дослідники, для людей ламкість кісток буде такою ж звичною, як, наприклад, нежить.
До того ж, це може привести до порушення обмінних процесів, зайвої ваги і зниження імунітету.
фото: з відкритих джерел