Вітамін С є важливим антиоксидантом для організму, відіграючи роль у захисті від вільних радикалів, синтезі колагену, засвоєнні заліза та підтримці імунної системи. Жінкам рекомендується приймати 75-80 мг вітаміну С щодня, чоловікам – 90-95 мг. Ці дози можуть збільшуватися при стресі, курінні або інших негативних факторах. Для курців, наприклад, рекомендується щонайменше на 35 мг більше вітаміну С на день.
Великий болгарський перець або 100 г полуниці можуть забезпечити достатню щоденну кількість вітаміну С, тоді як цитрусові фрукти мають меншу концентрацію цього вітаміну. Важливо пам’ятати, що термічна обробка продуктів може знищити близько 30% вітаміну С.
Хоча вітамін С можна отримати з їжі, іноді можуть знадобитися добавки. Проте максимально допустима добова доза вітаміну С становить 2000 мг. Високі дози антиоксидантів можуть збільшити ризик смертності, тому з добавками слід бути обережними.
фото: з відкритих джерел
Днепр сейчас, Евітамін С, Підгородне, Украина сегодня, антиоксидант, болгарський перець, добавки, добова доза, засвоєння заліза, колаген, куріння, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, полуниця, ризик смертності, стрес, термічна обробка, цитрусові, імунна система