Останні дослідження, проведені науковцями з Університету Східної Англії, відкрили надзвичайні переваги регулярного вживання журавлини. Цей природний продукт, виявляється, не тільки сприятливо впливає на пам’ять, але й знижує рівень шкідливого холестерину протягом трьох місяців.
Вживання цієї ягоди може значно підсилити епізодичну пам’ять – ту, що відповідає за зберігання інформації про події нашого повсякденного життя, а також покращує роботу центральної нервової системи і стимулює кровообіг в головному мозку.
Ці позитивні впливи відкривають потенціал для розробки нових методів у боротьбі з нейродегенеративними хворобами, як-от деменція, завдяки щоденному включенню журавлини в раціон.
Ці висновки резонують з раніше опублікованими даними вчених з Каліфорнійського університету, котрі встановили, що чорниця також має благотворний вплив на метаболічні процеси та когнітивні функції людини.
фото: з відкритих джерел
LDL холестерин, Днепр сейчас, Дніпро, Підгородне, Украина сегодня, Університет Східної Англії, візуальна епізодична пам'ять, деменція, дослідження харчування, журавлина, зниження холестерину, когнітивні можливості, кровообіг мозку, нейродегенерація, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, покращення пам'яті, поліпшення метаболічних функцій, профілактика нейродегенеративних захворювань, підвищення мозкової активності, суперфуд, центрально-нервова система