Як безпечно користуватися генератором

генератор

Як безпечно користуватися генератором

30 Грудня 2022 Корисно, Новини

В Україні через відключення світла все частіше люди встановлюють вдома генератори. Та якщо неправильно підключити пристрій, можна вивести з ладу обладнання, домашню електропроводку та поставити під загрозу оточуючих. Про правила безпеки розказали в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОВА.

Фахівці радять купувати лише сертифіковані генератори та дотримуватись інструкцій виробника. Не варто приєднувати його до мереж будинку самостійно. Краще викликати спеціаліста. Слід придбати вогнегасник і встановити його на видному місці.

Під час роботи генератор виділяє чадний газ. Тому його потрібно встановлювати лише на вулиці. Ставити так, щоб відстань до вікон, дверей була не менш ніж 6 метрів. Краще придбати індикатори чадного газу, щоб убезпечити себе і близьких.

Заправляти генератор слід теж лише на вулиці. Під час роботи він сильно нагрівається, тому спочатку потрібно дати йому охолонути. Не варто тримати горючі матеріали та будь-які предмети поблизу, інакше вони можуть спалахнути.

Пристрій має бути сухим. Захищайте його від дощу та підтоплень. Якщо торкнутися мокрого генератора або підключених до нього приладів, можна отримати ураження струмом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору