З цієї крупи також можна в домашніх умовах готувати напій, що рятує від інфекційних захворювань. В осінньо-зимовий період без перлової каші не обійтися. Страву можна їсти і на сніданок, і як гарнір на обід, повідломляє “Жіночий світ”.
“Там міститься величезна кількість вітамінів. Це складні вуглеводи, які довго перетравлюється, дають відчуття насичення, енергію, але не дає різких підйомів цукру, тому перловка показана людям з діабетом”.
Крім того, є напій з перлової крупи. Він також корисний для імунітету. Якщо перловку прожарити в духовці до золотистого кольору, помолоти, заварити, то вийде злакова кава. Можна додати туди корицю, імбир. Це добре допомагає при інфекційних захворюваннях. А якщо вибирати між кашею на воді і на молоці, то краще віддати перевагу першому варіанту.
“Раніше завжди заздалегідь запарювали кашу — тим самим збільшувалися її корисні властивості. Заливаєте зерна водою мінімум на дві години або на ніч. Таким чином вивільняється фітинова кислота, яка в злаках міститься в надлишку і перешкоджає засвоєнню вітамінів”.