«Запустимо серця разом»: міжнародні партнери передали Дніпру дефібрилятори

дефібрилятори

«Запустимо серця разом»: міжнародні партнери передали Дніпру дефібрилятори

14 Червня 2022 Здоров’я, Новини

Міжнародні партнери передали Дніпру три сучасні дефібрилятори. Апарати портативні та автоматичні. Їх встановлять у двох торговельних центрах і на залізничному вокзалі. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Долучаємося до європейського підходу. Це коли у громадських місцях є можливість надавати першу допомогу. Два великі торговельні центри і залізничний вокзал у Дніпрі тепер будуть оснащені дефібриляторами. Обладнання – від благодійних фондів», – зазначив заступник директора департаменту молоді і спорту ДніпроОВА Владислав Яцук.

Дефібрилятори автоматичні, легкі та портативні. Працюють у двох режимах «дитячий» та «дорослий». Прості у користуванні, «говорять» українською.

Апарат потрібно включити. Далі – діяти за голосовими вказівками. Спершу обрати режим для дорослого чи дитини. Далі прикріпити електроди. Після цього натиснути кнопку пуску та відійти від потерпілого. Прилад сам обере необхідну потужність розряду та спрацює у потрібний момент.

«Оснащення дефібриляторами – частина нашої всеукраїнської акції «Запустимо серця разом». Три вже передали Львову. Ще стільки ж – Дніпру. Крім цього, проводимо тренінги. Навчаємо людей правильно робити серцево-легеневу реанімацію»,– розповіла віцепрезидентка благодійного фонду «Разом для України» Люба Шипович.

Апарати, зокрема, вручили двом великим торговельним центрам Дніпра.

«Наші працівники обов’язково пройдуть тренінг, аби впевнено користуватися дефібрилятором. Сам прилад знаходитиметься на рецепції. До нього вестимуть спеціальні вказівники», – сказала керівниця служби експлуатації одного з торговельних центрів Ольга.

«Зможемо реанімувати людей у випадку зупинки серця. Хоча щиро сподіваємося, що цей апарат жодного разу не знадобиться», – додала адміністраторка іншого ТРЦ Марина.

Мешканці Дніпра ініціативу підтримують.

«Таке обладнання якраз і потрібне у громадських місцях, які відвідує багато людей різного віку. Добре, що встановлюють», – вважає відвідувачка торговельного центру Альона.

Дефібрилятори – від благодійних фондів «Razom for Ukraine» та «Smart Medical Aid» за підтримки фонду «Пісні, народжені в АТО».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору