Жителів Дніпра застерігають від небезпечних іграшок

Жителів Дніпра застерігають від небезпечних іграшок

26 Грудня 2019 Новини, Суспільство

Напередодні новорічних свят чимало мешканців Дніпра навідуються до магазинів, щоб купити новорічні прикраси на ялинку. Та в Держпродспоживслужбі наголошують, що новорічні свята — найулюбленіший час для нечесних підприємців, які продають неякісний товар. Тому споживачам слід бути уважними. Жителів Дніпра застерігають від небезпечних іграшок.

Сертифікований товар

Обираючи новорічні прикраси чи штучну ялинку, насамперед потрібно звернути увагу на стан товару. Передусім — це фарба. Якісна — не братиметься до рук та не змиватиметься з іграшки. Якщо на прикрасі є блискучі цяточки — вони не повинні осипатися. Сама іграшка не може мати стороннього запаху. Неякісна ж річ може викликати у дитини алергію чи навіть отруєння. «Прикраси на ялинку, або сама штучна красуня повинні мати сертифікат якості. На упаковці товару вказано штрих-код та країну-виробника. Інформація про іграшку — лише державною мовою. Несертифіковані новорічні прикраси можуть бути небезпечні, наприклад, така гірлянда може призвести до пожежі», — зазначила начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів ГУ Держпродспоживслужби в області Неля Полюхович.

Карнавальний костюм

Неодмінний атрибут новорічного свята для дитини — карнавальний костюм та солодощі. «Потрібно звернути увагу, з яких тканин вироблено одяг. Бажано, щоб це були натуральні тканини та барвники, адже костюм щільно прилягатиме до тіла дитини і в разі поганої якості може спричинити висипання та подразнення. Також він має бути без сторонніх запахів, а фарба з тканини не повинна переходити на руки чи інший одяг малюка», — запевняє Неля Полюхович.

Купуючи солодкі подарунки для малечі, батьки повинні звернути увагу на термін придатності товару та умови зберігання. «Не слід нічого купувати на стихійних ринках, зазвичай там товари низької якості. Напередодні новорічних свят ми проводимо перевірки у магазинах, контролюємо непродовольчу групу товарів на їхню відповідність технічному регламенту», — зазначила Неля Полюхович. Перевірки в магазинах Держпродспоживслужба вже розпочала. Результати дізнаємося згодом.

Анастасія Нефретова

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору