До кращих продуктів для кровоносних судин входять харчові джерела вітаміну С та омега-3 жирних кислот, повідомила в інтерв’ю лікар Олена Зяблова.
Ендокринолог Зяблова порадила для збереження гарного судинного здоров’я обмежувати продукти, що стимулюють вироблення холестерину, пише Жіночий Світ.
Щоб мати еластичні та міцні судини, необхідно контролювати кількість жирної їжі тваринного походження у раціоні, зазначила медик.
Серед кращих продуктів для зміцнення судин лікар рекомендує вибирати гречку, рибу, а також щавель, бобові, рибу.
«Гречка та інші каші допомагають знизити рівень холестерину у крові. У рибі міститься омега-3, яка корисна для серця, судин та кісткової тканини», – уточнила Зяблова.
Якщо говорити про інші продукти для зміцнення судин, ендокринолог назвала корисними авокадо (зменшує ризик холестеринових бляшок) та ягоди, що позитивно впливають на серцево-судинну систему. Також лікар позитивно відгукнулася про вживання яєць. Медик порекомендувала їсти їх вареними – якщо по дві штуки, то не частіше за три рази на тиждень.
фото: з відкритих джерел