За вмістом поживних речовин морська капуста випереджає більшість овочів та фруктів. Однак ламінарія відома не лише своїми корисними властивостями. Для деяких людей цей продукт може бути небезпечним. Розповідаємо про користь та шкоду морської капусти для організму.
Корисні властивості морської капусти
Велика кількість йоду
У салатах з морської капусти міститься від 290 до 480 мкг йоду. Це у два рази більше денної норми для людини. Йод допомагає виробляти гормони щитовидної залози та підтримувати здоровий метаболізм.
Великий вміст кальцію, магнію та заліза
Експерти зазначають, що зі 100 грамів морської капусти можна отримати близько 30% денної норми магнію, 17% кальцію та 16% заліза.
Корисна при схудненні
Завдяки тому, що у морській капусті міститься багато клітковини, відчуття ситості залишається упродовж тривалого часу. Також добова норма клітковини допомагає роботі кишечника.
Уповільнює перебіг раку
Експерти вважають, що деякі сполуки, які містяться у капусті, можуть уповільнювати перебіг раку молочної залози або кишечника.
Шкідливі властивості морської капусти
Однак медики зазначають, що ламінарія може нашкодити в окремих випадках. Лікарі рекомендують щодня вживати 140 мкг йоду, але недотримання дозування може призвести до проблем із щитовидною залозою.
фото з відкритих джерел