Без цієї національної страви неможливо уявити Дніпропетровщину та всю Україну. Його існує десятки рецептів… З квасолею та пампушками, смаженою рибою та куркою, пісний, червоний, зелений – все це борщ. За унікальними рецептами можна скласти гастрономічну мапу, де окреме місце буде відведене козацькому краю – Дніпропетровщині. Тут без борщу не обходилися ні свята, ні будні, яким самим він був і яким дійшов до нас з’ясовував обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості. Розповідають у Покровській міській раді.
Газдині з усіх куточків подніпровського краю ділилися своїми родинними рецептами. Представили борщ і господині Покрова. Майстрині Будинку культури Шолохового, спільно з відділом культури вже не перший рік збирають гастрономічну спадщину степового краю. На творчу майстерню «Культура приготування українського борщу» презентували притаманний нашій місцевості борщ з квасолею та пампушками. Готувати допомагав вокальний гурт «Веселка». Як і годиться, борщ варився з українською піснею – густий, затовчений салом, здобрений зеленню та заправлений, запеченими сонцем, помідорами. В нього вклали щирість, доброту та кулінарні секрети, що передаються від покоління до покоління.
Тепер борщ нашої громади прикрашатиме збірку «Презентаційні матеріали «Культура приготування українського борщу», до якої увійшли автентичні рецепти