В Університеті Тафтса з’ясували, що знежирені молочні продукти не приносили особливої користі. А ось якщо люди пили звичайне молоко, то вони були захищені від діабету. Справа в особливих з’єднаннях і жирних кислотах, повідомляє “Країна здоров’я“.
У свою чергу, Жіночий госпіталь Бригама, Гарвардський університет і Каролінський інститут довели зв’язок споживання звичайного, жирного молока і зниженого ризику ожиріння.
Було проведено обстеження 18438 жінок. Через приблизно 11 років після початку дослідження у 8238 жінок діагностували ожиріння. При цьому активне споживання жирних молочних продуктів найчастіше захищало від ожиріння.
А ось Лундського університету встановив, що люди з високим рівнем споживання жирних молочних продуктів (8 продуктів в день або більше) на 23% рідше стикаються з діабетом в порівнянні з людьми, які споживають 1 порцію в день або менше.
Що стосується користі жирних молочних продуктів для серцево-судинної системи, тут працює закономірність. Знежирені продукти знижують рівень холестерину. Але після 60 років корисно, щоб холестерин був трохи підвищений.
фото з відкритих джерел