Атеросклероз — це досить поширене захворювання, яке характеризується звуженням просвіту судин, що призводить до недостатнього надходження крові до тканин і органів. Фахівці в галузі дієтології розповіли про харчові продукти, надмірне вживання яких може стати причиною виникнення цієї хвороби, повідомляє “Країна здоров’я“.
В першу чергу медики рекомендують якомога рідше включати в раціон страви з бекону. У ньому дуже високий вміст жиру і солі, що сприяє не тільки засміченню судин, але і підвищенню артеріального тиску.
Одним з основних факторів, що призводять до проблем зі здоров’ям, є любов до смаженої їжі. Тому їжу найкраще запікати. Це дозволить зберегти смакові якості продукту і мінімізувати шкоду для організму.
Крім того, фахівці попереджають, що надлишок в раціоні хлібних і кондитерських виробів, а також молочних продуктів і сиру теж становить небезпеку для серцево-судинної системи через високу калорійність і великий вміст масла, вершків і цукру.
фото з відкритих джерел