Нове дослідження змінює ставлення до червоного м’яса у жіночому раціоні, вказуючи на його важливість для здоров’я і зовнішнього вигляду. Професор Майкл Руссель і його колеги виявили, що жоден інший джерело тваринного білка, такий як птах або риба, не може повністю замінити цінність червоного м’яса, особливо щодо його високого вмісту заліза.
Залізо, яке багато міститься в червоному м’ясі, є ключовим для виробництва червоних кров’яних клітин. Його нестача може призвести до анемії, втоми, погіршення працездатності, депресії та зниження репродуктивних функцій. Також, за даними Центру з контролю і профілактики захворювань США, нежирне червоне м’ясо підтримує баланс холестерину, підсилює серцево-судинну систему та сприяє здоровому обміну речовин.
Ці властивості червоного м’яса безпосередньо впливають на стан волосся, нігтів та шкіри, забезпечуючи жінкам не лише внутрішнє, але й зовнішнє здоров’я. Тому дослідники радять включати помірну кількість червоного м’яса в дієту для підтримки свого здоров’я та краси, особливо для тих, хто дотримується вегетаріанського способу життя.
фото з відкритих джерел