Фонд Серця в Новій Зеландії оприлюднив нові рекомендації щодо вживання червоного м’яса і курки. Головний радник фонду з питань харчування Дейв Монро нагадав, що попередні дослідження вказували на шкоду великої кількості червоного м’яса. Однак у відповідних пропорціях воно може бути частиною здорового раціону.
Дослідження показали, що вживання менше 350 грамів необробленого червоного м’яса на тиждень знижує ризик серцевих захворювань та інсульту. Водночас, кожні додаткові 100 грамів м’яса на день, що перевищують рекомендований рівень, підвищують ризик інсульту на 12%, повідомляє Gisborne Herald.
Монро також зазначив, що для здоров’я серця корисні білкові «замінники» червоного м’яса, такі як нут, соя та горіхи, які сприяють зниженню рівня холестерину. Що стосується курки, то вона нейтральна для здоров’я: її вживання не завдає шкоди, але й не має особливих переваг.
фото з відкритих джерел