Каші з цільного зерна вважаються основою здорового харчування, але деяким людям вони можуть завдати шкоди. Лікарі рекомендують утриматися від вживання певних видів каш при хронічних захворюваннях і надмірній вазі.
- Рисова каша: Протипоказана діабетикам, оскільки спричиняє різке підвищення рівня цукру в крові. Також може сприяти утворенню каменів у нирках.
- Гречана каша: Не рекомендується при нирковій недостатності, схильності до запорів і газоутворення, а також при цукровому діабеті.
- Пшоняна каша: Варто уникати при хворобах нирок, підвищеній кислотності шлунка, гастриті, виразці та подагрі.
- Перлова каша: Містить багато глютену, що ускладнює її перетравлення.
- Каша з булгура: Може негативно впливати на людей із захворюваннями нирок, а також при гастриті, коліті, гострому панкреатиті та холециститі. Діабетикам слід обмежити її вживання.
Важливо пам’ятати, що перед внесенням змін до раціону необхідно проконсультуватися з лікарем.
фото з відкритих джерел