Суп з фаршем і сирком: бюджетний рецепт на кожен день

Суп з фаршем і сирком: бюджетний рецепт на кожен день

9 Листопада 2025 Корисно, Новини

Суп з фаршем і плавленим сирком – це ситна, смачна і проста страва, яка чудово підійде для обіду або вечері. Завдяки плавленому сирку суп набуває ніжної кремової текстури, а спеції додають пікантності. Готується страва швидко і не вимагає складних інгредієнтів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Інгредієнти на 3 порції

Для приготування супу на 1,2 літра води знадобиться:

  • свинячий фарш – 300 г
  • плавлений сир – 200 г
  • морква – 2 шт.
  • цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • корінь селери – 10 г
  • корінь петрушки – 10 г
  • приправа карі – 1 г
  • паприка мелена – 1 г
  • червоний перець чилі – 1 г
  • куркума – 1 г
  • перець чорний мелений – 1 г
  • сіль – 10 г

Покрокове приготування

Крок 1. Підготовка інгредієнтів

Почистіть цибулю та наріжте невеликим кубиком. Моркву почистіть і натріть на тертці. Корінь селери та петрушки почистіть, натріть або наріжте дрібно. Плавлений сир натріть на крупній тертці.

Крок 2. Обсмажування фаршу

У каструлі розігрійте трохи олії та обсмажте фарш протягом 4-5 хвилин, помішуючи, щоб він рівномірно підсмажився і набув золотистого кольору.

Крок 3. Додавання овочів

Додайте до фаршу підготовлені овочі – цибулю, моркву, корінь селери та петрушки. Тушкуйте суміш 2-3 хвилини під кришкою, після чого залийте 200 мл води. Продовжуйте тушкувати, поки овочі не стануть м’якими.

Крок 4. Завершення приготування

Коли овочі стануть м’якими, додайте натертий плавлений сир. Приправте суп карі, паприкою, червоним перцем чилі, куркумою та чорним меленим перцем. Долийте решту води (1 літр) і доведіть до кипіння.

Спробуйте суп на смак і за потреби додайте сіль та мелений перець. Готовий суп подавайте гарячим зі свіжим хлібом або грінками.

Корисні поради

Для більш насиченого смаку можна використовувати змішаний фарш (свинина з яловичиною). Якщо любите більш густий суп, зменшіть кількість води або додайте картоплю. Плавлений сир можна замінити вершковим для ніжнішого смаку.

Наталія Ковальчук, 
фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху