4 поширених помилки, через які ви переносите мікроби по всьому дому

4 поширених помилки, через які ви переносите мікроби по всьому дому

25 Травня 2020 Здоров’я, Новини

Всім відомо, що ванна кімната – найбрудніше місце в домі. Але ви, можливо, несвідомо, поширюєте бактерії з ванної по всьому будинку, а все через звички, над якими ніхто й не замислюється, пише Жіночий світ

Наприклад, ми приділяємо багато уваги миттю унітаза та підлоги у ванній, але часто забуваємо ретельно вимити руки після цього. Ось кілька найпоширеніших помилок, які збільшують ризик поширення мікробів по всьому будинку:

Використання телефона у ванній. Це груба помилка, ванна повинна бути зоною без телефона. Мікроби та частинки фекалій, які здіймаються в повітря, коли ви зливаєте воду, можуть осідати на поверхні вашого телефону, а потім переходити на всі поверхні, куди ви його покладете.

Неправильне миття рук. Ретельне очищення рук – це найкращий спосіб запобігти поширенню хвороб та найкращий спосіб позбутися мікробів. Але якщо ви миєте руки недостатньо довго, ви можете винести їх за межі ванної кімнати. Мийте руки з теплою водою не менше, ніж 20 секунд. Не забудьте приділити увагу простору під нігтями, там накопичується велика кількість мікроорганізмів.

Ігнорування дезінфектора для рук. Якщо ви опинились в громадському туалеті, де немає мила, не використовувати антисептик для рук – не найкраща ідея. Сама лише вода очищення вам не забезпечить, тому правильно буде помити руки водою, а потім обробити антисептиком.

Використання одного рушника на всю родину. Насправді, найкраще допомагають контролювати поширення мікробів одноразові паперові рушники. Але, оскільки встановлення дозатора з паперовими рушниками вдома влетить у копійчину і не дуже добре з точки зору охорони довкілля, варто просто якомога частіше прати рушники (особливо, якщо в домі є діти) та виділити кожному члену родини власний рушник. До речі, дослідження показали, що електричні сушарки для рук також є не дуже гігієнічними, тому, якщо ви опинились в громадській вбиральні, обирайте саме паперові рушники.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору