5 популярних продуктів та напоїв, які збільшують кількість жиру в зоні живота

напиток

5 популярних продуктів та напоїв, які збільшують кількість жиру в зоні живота

28 Жовтня 2020 Здоров’я, Новини

Закуски – це одна з основних причин накопичення жиру в зоні живота. Вам можуть здаватись не надто шкідливими булочка або пакетик чіпсів, але в довгостроковій перспективі такі перекуси можуть завадити вам схуднути і збільшити об’єм вашої талії, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось п’ять закусок та напоїв, які найчастіше призводять до накопичення жиру в зоні живота:

Чіпси. Картопляні чіпси люблять усі. Практично неможливо з’їсти 1-2 скибочки, мало хто може зупинитись, поки не з’їсть усю пачку. До чіпсів додають велику кількість солі, яка затримує вологу в організмі. Тому, якщо ви часто обираєте чіпси в якості перекусу, саме вони можуть бути винуватцями того, що ви набираєте зайві кілограми.

Сухі сніданки. Що може бути простіше, ніж насипати в тарілку трохи пластівців і залити їх молоком? Однак, це далеко не найбільш здоровий варіант сніданку. До пластівців додають величезну кількість цукру, не менше, ніж до цукерок. Дослідження, опубліковане в Annals of Nutrition and Metabolism, показало, що люди, які снідали звичайною вівсянкою, значно довше почувались ситими, ніж ті, хто снідав кукурудзяними пластівцями.

Злакові батончики. На перший погляд вони здаються ситним та здоровим перекусом, однак більшість таких батончиків містять дуже багато цукру.

Фруктовий сік. Це ще один продукт, який спершу здається корисним для здоров’я. Але насправді навіть несолодкі пакетовані соки містять цукор у дуже великих кількостях. Звісно, у соках багато вітамінів та мінералів, але фруктоза, яка в них міститься, може спричинити резистентність до інсуліну, а також збільшення відкладень вісцерального жиру.

Алкоголь. Зловживання алкоголем може стати причиною запалення, хвороб печінки та інших проблем зі здоров’ям. Дослідження показало, що алкоголь уповільнює спалювання жиру в зоні живота і призводить до того, що зайві калорії відкладаються у вигляді жирової тканини навколо внутрішніх органів. Звідси і походить термін “пивний живіт”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору